Esküvői videók készítése, akár hobbiból is

Mit is csinál az ember, amikor kint rossz idő van, vagy fáradt és csak pihenni szeretne? Hát filmet néz és lustálkodik egy kicsit. Szívesen nézek én is filmeket, mikor éppen otthon vagyok és nincs semmi dolgom. Érdekel az is, hogyan vágják össze a különböző jeleneteket, vagy akár ha videókról beszélünk, a videók vágása is nagyon érdekel. A gond csak az, hogy az ilyen informatikai dolgokhoz én abszolút nem értek.

Azonban a testvérem férje informatikus, ő azt mondta, hogy ha igazán érdekel a dolog, szívesen megmutatja, hogyan kell videókat vágni. Az én férjem pedig esküvői videók elkészítésével is foglalkozik, így akár az is előfordulhatna a jövőben, hogy én is megtanulom, és ketten csinálnánk. De ez a jövő zenéje, meglátjuk, hátha tényleg belőlem is esküvői fotós lesz, sose lehet tudni!

Kedvenc filmem a Gyűrűk ura, képes lennék minden nap megnézni, és ami a legjobb, hogy a férjem is imádja, így aztán gyakran tartunk filmes estéket belőle. Olyan jó, hogy még a filmes ízlésünk is egyezik! Illetve szeretjük még a horror filmeket is, bár mostanában egy olyat sem láttunk, amire azt mondanánk, hogy na, ez tényleg jó lett. Sajnos egyre kevesebb a jó horror film.

Az esküvői videók hasonlóak, mint a filmek. Egy történetet mutatnak be, szerelőkkel, cselekménnyel és párbeszédekkel. Jó látni ezeken a felvételeken, hogy milyen boldogok a párok és, hogy mennyire szeretik egymás. A videók ugyanúgy, mint a fotók is, emlékként nagyon hasznosak és szépek, amikor a mi esküvőnk volt, mi is együtt dolgoztunk egy fotóssal. Ő volt a férjem egyik barátja, ő is ugyanúgy esküvői fotós, mint a férjem. Nagyon jól dolgozik ő is, ezért nem volt kérdéses, hogy ő lesz az, aki az esküvőnkön fotózni fog.

A videót minden évfordulón megnézzük, és mindig örömmel gondolunk vissza erre a szép napra. Szerencsére a fotók is nagyon jók lettek, így volt egy-kettő, amiből a családtagok és a barátok is kértek egy-egy másolatot. A képekből pedig egy albumot készítettem saját kezűleg, amit a könyvespolcon tartunk, így mindig kéznél van, ha meg szeretnénk nézni.

Néha moziba is eljárunk a férjemmel, viszont elfelejtem, hogy a videó készítéshez ő is ért, és néha elég kritikusan nézi a filmeket, ilyenkor minden film végén meghallgatom, hogy mit lehetett volna még jobban megcsinálniuk, de nem baj, legalább ez azt mutatja, hogy még mindig szereti, amit csinál, érdekli és még jó sokáig szeretne ezzel foglalkozni.

Erről jut eszembe, hogy lassan el kéne menni ismét moziba, lesz egy horror film, amit szeretnénk megnézni majd, remélem, hogy lesz is rá időnk. Ha nem, akkor reménykedjünk, hogy sokáig játsszák majd a mozikban és egyszer eljutunk. Ez a gond, hogy az embernek sokszor nincs ideje semmire, pedig annyi mindent szeretnék megnézni, sőt, van rengeteg könyv, amit megvettem, de még időm sem volt neki állni.

Ugyanez van a videó készítős és vágós karrieremmel is, egyszerűen nincs időm arra, hogy belefogjak valami új dologba, annyi a munkám és az elintéznivalóm. Remélem nyáron kicsit kevesebb lesz a hajtás, és sikerül végre belevágnom, mert tényleg nagyon érdekel.