A filmek hatása az életünkre, azaz az egyik gyerekkori álmom és a hélium története

Már nem is emlékszem, hogy hány éves lehettem, de minden esetre az biztos, hogy gyerek voltam, amikor valamelyik filmben láttam, hogy a hélium beszívásától megváltozik az ember hangja. Hát ez már akkor is nagyon viccesnek és érdekesnek tűnt, éppen ezért is szerettem volna már olyan rég kipróbálni.

Szintén még gyerekkoromban, amikor egyszer azt hiszem a szülinapomra kaptam egy kisautós héliumos lufit, tudom, hogy mindenáron szét akartam szedni, de a szüleim nem engedték. Pedig hát mi bajom történhetett volna? Maximum szétpukkadtunk volna a nevetéstől. Ami szintén csak a filmekben, vagy a mesékben fordulhat elő.

A lényeg, hogy így már húsz éves fejjel még mindig nem sikerült lemondanom arról, hogy ezt kipróbáljam. Elújságoltam a haverjaimnak is, hogy márpedig ezt meg kell csinálnunk, méghozzá közösen, hiszen egyedül nem buli. Közöttük vannak, akiknek nem ez az alkalom volt az első, de az élmény felejthetetlen. Ki is találták, hogy szülinapomra meglepnek egy halom héliumos lufival, de hogy még jobb legyen a dolog közösen is fújjuk fel őket. Eszméletlen jó buli volt. Sokszor már sírtunk a nevetéstől, de minden egyes pillanata megérte.

Hamarosan pedig itt az unokaöcsém szülinapja, és úgy gondoltam, hogy utána érdeklődöm, hogy honnan is lehet hélium palackot beszerezni. Már csak magukért a szálló lufikért is megéri. Amúgy is a nővérem megkért, hogy ha már úgyis akkora bohóc vagyok, akkor beöltözhetnék bohócnak. Legyen, gondoltam. De a bohócnak érdemes produkálnia is magát valahogy.

Szóval megtudtam, hogy a legtutibb módszer a hélium palack beszerzésére az az, ha lerendeled a netről. Ezzel jár a legkevesebb gond. Na jó, de melyik lehet a legmegbízhatóbb oldal, ahonnan érdemes ezt megvásárolni? A haverjaim azt mondták, hogy a Gázpalackfutárról rendelték az én ajándékomat, ami szerintem nagyon rendben volt, úgyhogy én is innen rendeltem most. Láttam, hogy nem is csak olyan van, amilyet én kaptam, ami egy öt literes, aránylag kicsike palack volt, hanem van belőle többek között 10, 20 és akár 50 literes is. Gondoltam, hogy ne aprózzuk el a dolgot, én erre a szülinapra 20 litereset rendelek, hogy sose fogyjunk ki a mókából.

Az oldal böngészése közben rájöttem, hogy tényleg jó oldal, nem csak hélium, hanem más palackokkal is foglalkoznak, ráadásul fel is lehet őket töltetni. Ez nagyon jó hír, hiszen bármikor úgy adódhat, hogy ismét szükségünk lenne lufikra, vagy bármi másra már tudom, hogy hová kell fordulnom, és palackom már úgyis lesz, nem is egy, hanem kettő. Emellett kedvesek voltak velem a telefonban, a napokban ki is szállítják, árban is megfelelő, és ráadásul további hasznos információkkal is ellátnak, illetve minden kérdésedre válaszolnak.

És hogy hogyan lyukadtam ki ide a filmek kapcsán? Hát úgy, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy mekkora hatással vannak ránk a filmek. Mint ahogyan rám ez, aminek már a címére sem emlékszem, de a héliumos jelenetre annál inkább. És bár eltelt azóta egy csomó-csomó idő, ez a kép még mindig a fejemben él, és képes voltam megvalósítani azt, amit akkor ennek a hatására a fejembe vettem.