A kismamák egészsége is fontos babakocsi vásárlásnál

Az előző babakocsit nővéremtől örököltük meg, miután unokahúgommal bőségesen kihasználták a kocsi előnyeit. Nagyon kis mutatós darab, azonban mi kevésbé találtuk praktikusnak. Ugyan odafigyeltek a baba kényelmének biztosítására, de ennek érdekében egy óriási kosár részt alakítottak ki, amit nem tudunk levenni, így az összecsukása egy borzalom. Másrészt pedig nem pehelysúlyú, így amikor egy tömegközlekedési eszközre szálltam volna fel, meggyűlt igazán a bajom vele. Végül már inkább úgy döntöttem, hogy várok 10-15 perccel többet, csak hogy alacsony padlós villamossal utazhassunk. Amikor pedig sietős volt, kénytelen voltam felverekedni magunkat az éppen soron következő járatra. Az elején még csak apróbb kellemetlenségnek gondoltam a dolgot, azonban egy bizonyos idő elteltével, szúrást kezdtem érezni a derekamban, és ez egyre zavaróbbá vált. Nem tudtam elképzelni, honnan jött ez a kellemetlen érzés, ugyanis nem emlékeztem hirtelen mozdulatra, ami húzódást okozhatott volna, stb. Ekkor beszéltem egy jó barátnőmmel, aki mesélte, hogy neki a babakocsi miatt érzett fájdalmat a gerincében, ugyanis a tolókar nem volt állítható, és magas testalkata miatt, séta közben mindig egy kicsit görnyedve tolta a kocsit. Belegondolva, teljesen logikus, hogy a 13-14 kilós kocsi le- és felemelgetése nem is egy könnyű feladat, és ehhez még kislányom súlya is hozzáadódik. Hosszú tanakodás után, egészségem megőrzése érdekében, arra jutottunk, hogy új kocsit kell beszereznünk.

Először az interneten keresgéltünk és a babakocsik.hu weboldalra találtunk rá. Pontosan tudtuk milyen babajárgányra van szükségünk. Elsődlegesen az volt a cél, hogy annak ellenére, hogy a kosárrésze kényelmes és tágas legyen gyermekünk számára, ne nyomjon akkora súlyt, hogy a tömegközlekedésre való felszálláskor vagy lépcsőzés során (ha netalán nem lenne lift), túlságosan megerőltesse gerincemet és derekamat. Így előnyben részesítettem azt, hogy a kocsinak jó legyen a fogása, ugyanis ha túl nagy a kosár, és nem ér át a kezem, a babakocsi cipelése egyértelműen lehetetlen vállalkozás lenne.  A következő fontos követelmény a tolókar állíthatósága. Barátnőm esetéből tanulva, azt is felvettem a listára. Ugyan az én testmagasságom átlagos, viszont párom igen magas értékekkel rendelkezik, így számára fontos a kar személyes szabályozása. Ezzel számára és számomra is megfelelő magasságban van a tolókar. Mint már említettem a babakocsik.hu-n megtaláltuk a számunkra tökéletes kis járgányt, ami könnyen összehajtható, szó szerint pár gombnyomás és kész. Ugyanígy a tolókar is egy-egy gombnyomással beállítható. Maga a váz is könnyű fémből készült, ennek ellenére, nagyon stabil. A kosár rész pedig, nem nyom többet 3,5 kilogrammnál, ehhez hasonlót még nem láttam.

A tüneteim a vásárlás után javultak, majd csakhogy nem teljesen elmúltak. Javaslom mindenkinek, hogy vegyék figyelembe ezt a tényezőt is, hiszen a baba egészsége mellett, a kismamáé is nagyon fontos, és egyáltalán nem elhanyagolandó szempont.